مواد خوراکی و مغذی که به بدن انسان می رسند، مهم ترین عامل سلامتی و تندرستی هستند. خوب است با برخی از این مواد آشنا شویم و درباره آنها بیشتر بدانیم:


الیاف "fibre"
لیف یا الیاف که در لغت به معنی نخ یا رشته ظریف و نازک است، نام رشته های ظریفی است که در گیاهان وجود دارد و گیاهان را سرپا نگه می دارد و درست همان نقش اسکلت در بدن حیوانات را دارد. الیاف فاقد ارزش غذایی هستند، اما نقش آنها در تغذیه بسیار مهم است و باعث می شوند که عمل گوارش در بدن راحت تر انجام گیرد و مواد زائد، زود تر و سهل تر دفع شوند.


غلات "grains"

گروهی از دانه های گیاهی خوراکی که بخش عمده ای از غذای انسان را تشکیل می دهند غلات هستند. این دانه ها سرشار از هیدرات کربن هستند و وقتی پخته شوند، غذایی پر حجم و شکم پر کن را فراهم می آورند. آن ها حاوی ویتامین ها، کانی ها و مقدار زیادی الیاف نیز هستند. گندم، برنج، جو و ذرت از غلات محسوب می شوند.


کانی ها "mineral"
موادی در غذاها هستند که به تندرستی و کارایی بدن کمک می کنند. مثلا کلسیم نوعی کانی است که موجب رشد و استحکام دندان ها و استخوان ها می شود. آهن، فسفر، سدیم و پتاسیم از دیگر کانی های مورد نیاز بدن به شمار می آیند.


"مجموعه تغذیه و تندرستی، مترجم: محمود سالک، انتشارات پیدایش"
«استفاده از مطلب با ذکر منبع»